Gott nytt år!

Då vill jag hälsa alla där ute ett Gott nytt år!!

Charmiga unge!

Kollade förut på Sjukhuset, då var det en förlossning på tv.
När bebisen väl var ute så sträckte Alva ut armarna och sa: Komma bebis, ;)

Får hoppas hon tycker att lillebror eller lillasyster är lika välkommen, haha.

Fick en kommentar om Alvas hår, ifall det växte snabbare när jag hade klippt det och nej det kan jag la inte påstå, men längre har det blivit ialla fall :)

Hämta hem

Ska snart åka till mina föräldrar och hämta sötaste Alva som sovit där inatt. Som jag saknat henne, inte alls sovit bra inatt utan min lilla tös.
För tyst och lungt här hemma, vad skulle jag göra utan henne? Min lilla älskling <3

Julen -10

Juldagen -10

Nehe nu ska jag fixa till mig och sen åka, wihuu!
Sen blir det apt-möte och jobb efter det!

Kommer

Det kommer bilder på julfirandet, måste bara orka lägga in dem i datorn och sen kolla över dem lite. Fullt upp med julfirande just nu.
Själva julafton var vi först med Addes släkt, åt mat och öppna en massa julklappar. Hade även en tomte där, var lite otäck enligt Alva men hon tog emot några paket ialla fall :) Skötte sig exemplariskt hela eftermiddagen, hade inte tid för att sova.
Senare åkte vi vidare till mina föräldrar, min mormor med man vär där med. Där åt vi ännu mer och fick en massa julklappar där med. Alva har fullt med nya grejer, jätte fina. Och en massa kläder!

Igår var vi hos min mormor med man och åt kalkonmiddag, hur gott som helst.

Idag hann jag med en sväng på rean och snart ska vi åka till min morfar och fira jul där.
Fullt upp med andra ord!

Har även fått frågor om vagnen, köpte den begagnad, en -09 modell!

v24 (23+2)
Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

God Jul

Ville bara önska er God Jul, lite så här i efterskott :)


Den nya vagnen

På förmiddagen var vi och hämtade vår nya vagn, som bägge barnen ska få plats i :)

Blev en Britax B-dual, har alltid varit emot denna modell av vagn, har alltid tyckt att det är så synd om det barnet som får hänga under och inte se ett skit hehe.
Men nu är jag fast och ja tror inte jag kommer att ångra mig. Kommer iaf fram lite bättre med denna jämfört med en sån som de sitter bredvid varandra :)
En svart vagn och den sisten som är under är grön!


v23 (22+2)

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Tyvärr har jag ingen magbild nu, men har en i Addes mobil som jag ska lägga in på datorn.
Annars så är det full fart i magen, har klagat hittills att jag inte kännt så mycket. Men tjiii fick jag, hinner bara sätta ner den breda baken så är det full fart :P

Öppnis

Nehe snart drar jag och Alva till öppna, ska bara väcka henne först ;)
Första gången på länge man har lite egentid så här på morgonkvisten, det gillas!

Gårdagens firande i bilder

Väldigt suddig

Min pepparkaksgumma!Faster och Alva

Mor och dotter <3

Min mor och far!

v22 (21+2)

Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

v22 :)

Pepparkaksbak!

Här kommer de lovande bilderna på pepparkaksbaket på Alva och hennes morfar:Kommit emot någon lustig inställning, därför bilderna skiftar i blått :/

Lucia

Idag har man tagit semester från jobbet, ska jag titta på min älskade tös ikväll när hon ska lussa på dagis :)
Och det vill jag verkligen inte missa!

Har inte skrivit på länge, men har jobbat och slitit.
Varit en sväng i Linköping och shoppat lite ihelgen och igår var jag på Perfect home party hos Kim, jätte trevligt.

Veckan som kommer finns inte så mycket bestämt än, jobb ihelgen ialla fall. Tredje på raken nu, jobbat lite extra veckan som var, gött när kulorna kommer in, hihi.

Nehe ska ta tag i städandet innan det är dags att hämta Alva på dagis!


Volter

Nyss när jag sövde Alva fick den lill* bebisen spel i magen. Höll på att göra volter och sparkas i 20min, och även hicka på det :)
Skönt att få känna lite livstecken, då kan man lugna ner sig.
Tror denna är lite lugnare än vad Alva var i magen, eller så tänker man inte på det lika mycket denna gång?
Har haft rätt ont i magen till och från ett tag, ringde Mvc går om detta.
Och är tydligen väldigt vanligt, (hade inget när jag vänta Alva) sammandragningar, men redan?
Skulle vara uppmärksam så det inte var ihålliga, för då måste jag upp så de kan kika på mig.
Lite tidigt att föda bebis än!


Trygg

Idag har varit en arbetardag för min del, 7-16, som tur är jobbar Adde sitt kvällsskift denna vecka. Så det blev bara några timmar på eftermiddagen för Alvas del på dagis.
Hon hade busat för fullt idag på dagis, hon har verkligen kommit in i det nu och verkar stormtrivas. Fröknarna säger att hon tar för sig och kan dock vara lite hårdhänt mot dem i sin egna storlek, ger sig inte på dem stora inte.
Hoppas hon lugnar ner sig lite på den fronten, men skönt att hon inte står i ett hörn och trycket och inte vågar göra nåt. Sånt är lägger sig ju så småningom :)
Måste även tillägga att hon även pussar och kramar den andra barnen också, de har en pojke som oftast pussas med hehe.
Sönt att hon känner sig trygg på dagis, mitt lilla hjärta <3


Pepparkakor

Här hemma kom Alvas morfar förbi på eftermiddagen och hjälpte till med lite pepparkaksbak.
Alva den token hon käka mest, tror faktiskt att farsan tyckte det var roligst. Han lämna inte mycket deg till mig och Alva att baka med hehe.
Men dem var jätte bra, bilder kommer nog imorgon på tösen och sin morfar.

v21

I lördgs gick jag in i v21, alltså en liten uppdatering här. Dock ingen ny magbild, tar en när jag väntade Alva istället :)

Kroppen: Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.


V21 med Alva <3

Övertrött

Har bråkat med en övertrött ettåring nu på kvällskvisten, inte det lättaste att ha att göra med.
Skrikit och gråtit om vart annat i nästan över en timme, men äntligen sover hon.

Men vad hjälplös man känner sig när inget funkar, går inte att söva, inte sitta i knät, inte att gunga i famnen, inte välling och inte vara på golvet. Då slänger vi oss till både höger och vänster, sprakas och drar i hår.
Hon sparka till mig riktigt hårt i magen ena gången, jisses det gjorde ont, hoppas inte den lill* kände det, men de ska väl tåla en del?

Detta får jag skylla mig för, Alva har nämligen bara sovit hela 5min från kl6.45, dumma mig!
Vad man tycker synd om de små liven när de håller på så här och mig själv. Nära tårarna där ett tag.
Men nu är allt bra, slut babblat om det.

Imorgon blir det öppna och sen runda till Lindex där de hade 1/2 priset på blusar, skjortor och stickat. Ska unna mig en ny tröja :)

Miner

Här har vi Alvas nya schyssta min, hon är ju bara för söt, haha.
Något nytt hon börjat med när man vill ta ett litet oskyldigt kort.
Försöka att se bortom allt pepparkakskladd i ansiktet :P

Snuttan :P

Ultraljud

I måndags var vi i väg på Ultraljud. Jag var något nervös denna gång, inte kännt av bebis så mycket än, ibland veta jag inte om det är inbillning. Kanske bara är en lugn lite kotte där inne ;)
Hade även bestämt oss för att kika på könet.

Vår bebis <3

Det första jag kolla efter var såklart att hjärtat slog, och det gjorde det, något lättad.
Sen var det bara att gå igenom kroppsdel efter kroppsdel, jobbigt när barnmorskan är så tyst emellanåt, säg nåt för tusan!
Men allt såg fin fint ut, så allt vekade vara bra. Jätte skönt att höra.

Och sen till könet, gick tyvärr inte att se. Först låg bebisen helt fel och sen nästa gång hon skulle kolla knep den med benen.
Blev lite besviken, men intalar mig att det var menat, att vi inte skulle veta alltså!
Så får bli en överraskning denna gång med :P

Men tippar dock på en pojk, vad tror ni??


v20

RSS 2.0