Michael Jackson

Var ju som sagt och kika på bio idag, såg ju Michael Jackson, This is it!
Fy fan va grym han är då, 50bast och rör sig som en gud på scen. Både jag och sofia blev lite småkära i honom, synd att man inte hann se honom live innan han dog, har alltid varit en dröm.
Blev även sugen på att börja dansa, men har inte en takt i kroppen som är som den ska :P
"Filmen" handla iaf om hans genrep till de 50st konserterna han skulle göra, kan verkligen rekommendera att se den för dem som gillar MJ, han äger!!

Min favvo låt med honom är: 
Wanna be startin`somethin`
They don`t care about us
The way make me feel

Sen finns det ju en massa till låtar som är suveräna!!

Åh han är super!

Bio igen!

Jepp nu är de bestämt, jag och Sofia ska gå på bio imorrn i Lkpg, vi ska kolla på Michael Jackson, This is it! Ska blir himla kul att se den, han var ju verkligen super bra.
Vi ska ta den tidiga bio, våra karlar ska gå med barnen på stan så länge :)

Har träffat några tjejer på babysången idag, gått en promenad och sen fikat hemma hos ena tjejen. Super trevligt, blir fler gånger.
Vi hämtade även vårat nya matbord idag, ett vitt pianolackat med 6st stolar, gör snyggt :)
Mina föräldrar köpte våran gamla.

 Ne nu vakna Alva igen!

Gjort stan!

Idag har det blivit lite shopande för min del, först en del kläder till Alva, hitta en klänning till mig, har dock inte provat den än, ska göra de sedan. Sen lite dekaler som jag ska sätta runt skötbordet så det blir lite att kika på. Julklappen till mina föräldrar är med inköpt :)
Har även hunnit med och klippt mig idag, uppklippt som jag brukar men lite kortare faktiskt, jätte njöd.

Lite inköp!

Var även på Bvc idag, på föräldrarträff. Vi fick lära oss babymassage, jätte intressant och nåt jag verkligen kommer göra. Öka ju tarmfunktionen, bra mot gaser och sen blir dem trötta utav det. Men även himla mysigt <3
Alva har öka 390g sen sist, så nu väger hon 6290gram och är 62cm lång, ökat 1cm i längd alltså.
Börjar lite rund och härligt go :D

Igår var vi hemma hos Sofia och Fredrik, de bjöd på jätte god mat och trevligt sällskap såklart. Fick deras gåstol som Nellie inte använder längre och sen tassar man sätter under sängen, ska skruvas dit imorrn. Tror verkligen på dem. Ska bli intressant att se. De visa oss också alla bilder de tog när Alva döptes, jätte fina kort blev det.

Alva och Nellie <3

Ny vecka!

Jaha då va det en ny vecka igen då, se vad denna bjuder på.
Än så länge har den bjudit på bebislek och en lång proemand, himla skönt. Adde klinkar golvet, jag sitter här och min älskade dotter ligger i vagnen och sover.

Igår kom mina föräldrar hit på sen eftermiddagen, de tog med sig porterstek som jag och adde ska äta idag, sen kom Emma och Johan hit. Vi hyrde film och åt lite snacks. Kollad på en Shopaholic, riktigt bra kan jag lova. :)

Senare ska jag hem till Sanna och gå en promenad till, inte för jag känner direkt för det nu, men men, att röra på sig är aldrig fel. Och efter denna helg har jag väl gått upp 5kg :P
Sen kommer den andra Sanna med våran matta, köpte en runt sak i ullared, men när vi kom hem ville vi ha en till i hallen så då bad vi henne köpa en till. Hon skulle nämligen dit, så det var tur det.

Ska ta och skala lite potatis nu innan lillsnörpa vaknar och är sådär lagom hungrig hihi


Bröllopsfotografen

Fullt upp!

Här ser ni en mamma som har fullt upp om kvällarna :P
En sovand bebis och en slappande kisse hehe.

Jaha då var man iväg på bio igår kväll, vi kikade på Bröllopsfotografen, den va riktigt rolig. Bra film.
Jätte mysigt att bara få umgås bara jag och adde,längsen <3

Innan det var Sanna och kim här, tog en fika och gick en promenix, så kul att träffa er. Det får dagarna att gå :)

Idag blev det sovmorgon till kl10, men mkt vaken tid under natten, Alva ligger och knölar från och till hela nätterna, vet inte vad det beror på, men men blir väl bättre så smånigom.
Ska iväg till min gamelmorfar senare på eftermiddagen, han bor i mjölby, så det blir en tripp dit.

På återseende!

Dopkort.

Idag kom dopkorten jag beställde i måndags, det var snabba bud med andra ord.
Vart iaf hel nöjd, nu är det bara att dela ut dem också.

Blev en promenad med Sanna i morse igen, denna gång i hennes kvarter. Blev ca 1,5timme som vanligt. Käka sedan lunch och lite kaffe på det.

Nu ligge Alva i babygymmet och grejar, själv passar man såklart på att sitta här och skriva, sedan läsa lite bloggar.
Ska snart iväg och fira min bror.

Imorrn är de fredag och jag funderar på att lämna bort alva ett tag så vi kan gå på bio, får se om mina föräldrar går med på det. Hade varit riktigt mysigt iaf :)
 


Grattis min minsta lillebror!

Min lillebror fyller 18år idag, med andra ord är han myndig nu. Grattis till honom, så stora de är, ja själv står ju still i ålder :P
Varit där iaf en stund i eftermiddags, fick lite mat och träffa mormor. Alla firar honom imorrn, så de blir besök där då med :)

Varit ute och gått idag, först sovmorgon till 09.30, alva va duktig och sov tills dess. Sedan kom Sanna och vi tog en lång promenad och blev det mat och kaffe efter det.

Händer inte så mkt annat nu, slappar :)

Rubrik?

Svårt det är att alltid hitta på en rubrik??

Full rulle hela dagen lång, men härligt att ha något att göra än att bara sitta hemma jämt.
Dagen börja med en promenad till babysången, så mysigt att vara där, först sjunga med alla bebisar och deras mammor och såklart min egen lilla dotter :)
Sen fikar vi och pratar en massa. Efter det hade jag och några mammor sällskap en bit när vi skulle hemåt, bytte lite nr så vi kan börja ses några stycken, längar redan :)

Följde iaf med Sofia och Nellie hem, hon bjöd på mat och vi snacka lite, kul att ses på tu man hand utan våra karlar. Blir lite mer dirty talking då :P
Blev en sväng till maxi efter, har börjat med ersättning på kvällarna till Alva för att hon ska somna bättre och hålla sig längre. Vilket inte funkar än, men lugn blir hon iaf. Fått så gaser, så har köpt en ny sort. Se om den blir bättre.

Ska snart till mina föräldrar och käka pizza. Fy fy, går ju upp 5kg bara av att kolla på den.

Promenix

Precis inkommen efter 1,5timmes promenad, satte på mig vinterjackan, men va varmt det blev hehe.
Alva ligger ute i vagnen och sover, jag passar på att sitta vid datorn en stund. Skönt att varva ner lite, våra bästa år har jag på tv:n i bakgrunden, haha har tittat på den serien i många år.
Varför vet jag inte, riktigt dålig egentligen :P 

Precis satt på lite kaffe, ska bli gott,men tyvärr inget kul att dricka ensam. Har blevit en riktig kaffekärring efter jag födde Alva, gillade kaffe innan men, men kom ifrån det när jag väntade Alva, smaka inte gott då :P

Tok Alva :)

Idag blir det nog bara lugnt, slappa och bara ha det skönt. Eller hinner nog med lite städning också.

I bilen på väg hem i från Ullared

Bilder, gamla och nya

Mumsar gott på handen.

Mor och dotter på dopet

Ett hav med presenter   Doptårtan

Nytt 5 generations kort

Sitter gärna nu förtiden

Morgonmys <3

Ullared

Jaha då har man varit där och besökt gekås, och allt gick fin fint.
Alva var helt underbar,jag som gått och tveat hur länge som helst på att åka dit med henne. Men hon verka inte bry så mkt, mest intresserad av allt folk som krylla där.
Synd bara att det var så himla mkt folk bara, men vad förväntade vi oss en lördag?
Kanske inte så mkt med tanke på att det varken vartit löning eller barnbidrag.

Blev i alla fall en massa köp, handla för 3500:-, så det fanns massa saker. Brukar inte annars hitta så mkt där, men nu när man har barn, så finns det mkt att handla till dem. Leksaker, påslakan, kläder, skedar, nappflaskor, ja you name it!

Kom hem rätt skapligt igår, runt kl18, riktigt skönt. Resten av kvällen tog vi det bara lugnt och myste hela familjen. Kröp ner i sängen redan vid kl 22 hehe.

Idag har vi packat upp allt vi köpt, slängt in kläderna i tvätten. Varit ute och gått en timme med Alva, tyvärr vakna hon så fort vagna stanna hemma hos oss :(
Nu har ja fått henne att sova i sin egna säng, se hur länge hon ligger där.

Någon som har tips på hur jag kan få henne att sova bättre där, börjar få smått panik. Kan knappt lägga ner henne längre när hon somnat i min famn, vaknar direkt :/

Skratt och vaccination

Igår fick ja höra min dotter skratta högt för första gången, gud så härligt det var att höra. Höll på att börja grina hihi.
Adde nös, och då kom hennes skratt, sen gjorde han de ljudet flera gånger och hon skratta då med. Så underbart.
Min duktiga lilla flicka.
Karin och hennes son Charlie var över igår och hälsade på, blev en massa prat. Jätte kul att de dem, var ett bra tag sen.

Idag var vi på bvc och Alva fick sin 3månaders vaccination :(
Och var jag böla, inte kul att se sin lilla flicka bli ledsen. Riktigt jobbigt.
Positvt vad det ialla fall att hon har dragit iväg i både längd och vikt, kurva gick rakt upp :)
Nu väger hon 5900g och är 61cm lång.

Är nu hos min mor och far, har fått rotmos, göttit.

Fotobok

Japp det stämmet, har börjat fixa men en fotobok, jätte skoj,men det tar sin tid. Började med en igår, Alva sov ju 5tim mitt på dagen, så ja hann ju en del :)

Idag har man varit iväg och gått en promenad med hunden, Alva och mormor. Sedan blev det babysång, lika skoj som vanligt. Sofia och ja bestämde oss efter sången att bege oss in till stan och äta lunch, tar ju ca 45min att gå. Så vi lunka dit, käka och kika lite på gina och hm. Sen blev det dags att bege sig hemåt och då gick jag med :) Har väl gått i nästan 4tim sammanlagt idag, duktiga jag.

På lördag blir det förmodligen ullared för oss, är lite skeptiskt med att åka med lilla Alva men BVCsköterskan tyckte inte att det var någon fara så jag får helt enkelt lita på henne. Har själv tänkt när man gått på ullared när man ser alla mammor med sina små barn, va fan gör de där?? Nu ska man själv vara en utav dem :D

Barndop och 3månader

Idag fyller min älskade dotter 3månader, har skrivit de förut, men blivt lite galet, har ju räknat veckor och de går ju inte, hon är 13veckor, men 3månader :)

Varit ute och gått under nu förmiddagen i 1,5 timme med Alvas faster Emma, hämtade upp hunden också.
Nu ligger Alva och sover ute i vagnen, sovit i tre timmar nu, har fått in denna promenad i rutin varje förmiddag och hon brukar sova jätte bra efter.
Nu på eftermiddagen kommer Kim och Leah hit, blir de yttligare en promenad i höst vädret.

I lördags bjöd det på barndop,min lilla älskling har blivit döpt. Var hur trevligt som helst, Alva var helt underbar, gnydde till en gång under dopet, men inte ett ljud vart efter det. Hon kolla mesta på allt folk som var där,  kyrkan var proppfullt hehe, va ju runt 70pers som var bjudna :)
Är riktigt stolt över henne, hade jag inte förväntat mig av henne. Hon fick en massa doppresenter, ett helt hav att plöja sig igenom, allt från smycken och album till lära gåbil och barnkök.
Kommer upp bilder när jag lagt in dem i datorn. Vart en jätte lyckad dag.

Blir nog mer uppdatering under dagen, Alva håller på att vakna nu. SES!

Inköp

Köptes igår på stan.

Köpte det här kläderna till Alva igår på stan, hoppade över byxorna, har snygga jeans till henne som kan vara snyggt till. Egntligen ska jag inte köpa mer i strl62 till henne, men svårt att låta bli. Måse börja inhandla lite större kläder snart.

När Alva har vaknat och faster Emma kommer, ska ja ge mig in i duschen och sen laga mat :)
Funderar även på att boka en klipptid på fredag, vill ju va lite snygg i håret tills dopet.

Stolt mamma!

Buller och brak :P

Min lilla busunge :)

Ett tag sen jag skrev här, men nu är det dags igen.
Förmiddagen har det blivit en promenad till min mamma, tog en kaffe där och sen kom min morfar dit, blev en kopp till. Nu är man hemma igen, och Alva sover än. Har börjat sova mkt bättre under dagarna nu, tror det är för att jag låter henne sova ute i friska luften :)
Blir mkt springande fram och tillbaka och kika i fönstret, men det är det ju såklart värt :P

Igår var jag nere i kurkan och kika på församlingshemmet, där vi ska ha vårat dopfika, dopet är ju nu på lördag så det blir börjar bli dags att köpa in det sista. Ska bl spännande hihi.
Va även på babysången igår, lika kul som vanligt och Alva älskar det.
Hann även en sväng till stan och sedan på kvällen var vi hemma hos Sofia och Fredrik och käkade.

Dålig bild, ingen blixt på min mobil :(
Far och dotter!

3månader

Grattis min lilla snutta, hon blir 3månader idag :)

Förmiddagen har tillbringats hos Sanna, skulle gått en promenad ihop, men spöregnade och blåser ju som fan, blev bara en promenad till Ekön och handlade fika och så våra barn somande.
Alva sov från kl11 till kl13.15 när vi skulle åka hem, men jag gick hem då, ville inte väcka henne. Så jag fick min promenad ändå på ca 50min. Duktiga jag!

Ska snart käka, sen blir det att åka och handa, Adde ska fixa med golvet!

Lördag

En slapp förmiddag, Adde ligge och sover ruset av sig, kom hem sent i natt och Alva ligger fortfarande och sover i vagnen efter en liten promenad. Hade tänkt att ge mig in till stan,men så jäkla kallt och börja dugga lite så ja gick hem igen.

Igår kväll va ja ju hemma hos Emma som sagt, jätte trevligt, vi blev väl åtta tjejer tror ja. Lite kackel hehe.
Hittade även en låt på spotify som ja jämt lyssnade på när jag var liten. Ska jag spela för Alva sen.

Nyss så träffade jag en krokodil som körde runt, i en bil.
Han var så tjock och fet och blåste i trumpet men bilen var för trång och svansen var för lång, så den fick ligga på ett litet flak där bak :)

En låt från babysången, Emma kunde den utantill, lustigt tycker jag haha:
Klappa lilla magen, magen, magen.
Klappa lilla magen, magen och örat med.
Näsan kan man dra, viftviftvift. Munnen kan spela bra, brumm, brumm, brumm,
brumm, brumm, brumm :P


Runt kl16 ska vi hem till Addes pappa, där vankas det firande för Emma igen, men då är de släkten som firar henne.
Funderar på att ta tag i lite städande, eller ska jag bara slappa? Det är frågan de! 

Fårskinn

Skulle verkligen vilja ha ett fårskinn till vagnen, känns lite tidigt att börja med åkpåsen så nu hade ett fårskinn suttit bra med tanke på att det börjar bli skapligt kallt. Även hennes overallt åkte på idag, rätt så tunn, men den värmer ju bra.

Ute och gick i morse med Addes kusins flickvän, Sanna, hon bor uppe vid griftegården, blev promenad där ifrån till råsnäss och sedan vidare runt hyddmarken och sen till stan och tillbaka upp till henne. Tog väl ca 2tim men då va vi inne på östenssons också och hälsade på Alvas farmor som ligger i asklunden.
Skaplig runda kan jag lova, men var riktigtb skönt :)

Ska snart åka hem till addes syster Emma och fira henne, blir en promenad där innan alla andra kommer dit så hon sover en stund. Lätt hon kan bli övertrött annars. 

Linköping

Idag har man haft en hel dag inne i Lkpg med mamma, mormor och Alva. Riktigt trevligt, fyra generationer på vift :)
Kul att BARA vi damer umgicks och hade en heldag ihop.
Blev lite inköp, ett par jeans som jag verkligen behöver, fick av mormor, köpte även ett sidenband till dopklänningen. Köpte lite av grejer på ikea också, dock blev det inget till Ava, får knyta band på fingrarna för att låta bli.
Tog också en fika på de, Alva sov hel vägen dit, hela rundturen på ikano, vakna till och åt när vi fika, sen låg hon vaken och kika i vagnen på ikea. Riktigt stolt över min dotter, sov även hela vägen hem sen.

Imorrn ska tårtorna till dopet beställas och en promenad på morgon.

Ne nu ska ja snart hoppa ner i sängen. 

RSS 2.0