BTW...

....så är det bara 53dagar kvar till Bf, fasen så nervöst det börjar bli!

Träffat Sanna och Malin idag över en lunch på stan. Riktigt trevligt, och Malin ska ju snart ha, så spännande :)
Köpte en ny mössa till Alva och sen ett par fodrade överdragsbyxor, passa på när man 30% på Lindex :)
Sen hängde gänget med hem till oss för att träffa yrvädret.
Annars har Alva och jag slappa och busat om vartannat, läsa en bok hundra gånger typ ;)

Nehe nu börjar tv:n, good night!

Helgen

Snabbt helgen försvinner iväg :/
I fredagskväll var jag och Manuela hemmbjudna till Sofia som fyllde år i veckan, där bjöds det på en massa gottigheter. Kul att träffas vi flickor utan våra underbara barn. Bara ta det lugnt och prata. Tack.

Sedan på lördagen åkte vi med fam Sjögren till Linköping för en massa shopping, och det blev det med.
Alva fick en ny vårjacka, en rosa Fix istället för Villervallan, och nya vårskor. Ett par vita Nike skor med rosa detaljer på. Mössa och vantar till det. Så fint så.
Jag köpte en massa klänning till mig, Adde en fleccetröja och sen två bodys till bebisen i magen. En rosa och en blå, får se vilken det blir på BB :) Även par tossar så den inte fryser om fötterna.
En hel del på IKEA också!!

Igår blev det kalas för min svägerska som fyllt 16år, Grattis Sanna. Och Adde hjälpte mina föräldrar med att flytta.

Ja, hon får smaka lite chips ibland som lite helgmys men absolut inget godis har hon fått än. Hon dricker inte ens saft och knappt mjölk. Så lite chips kan nog inte skada :)

v33 (32+3)

v33

Kroppen:
Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Rutin kontroll v32

Idag på förmiddagen var jag uppe på Mvc för en vanlig rutin kontroll. Allt såg fin fint ut.
Bebis har redan vänt på sig men är rörlig, hjärtljuden låg runt 140 och mitt sf var nog runt 29-30.
Fick en läkartid till nästa vecka då jag ska kolla upp mina sammandragningar, som är jätte starka vissa dagar känns det som bebisen ska komma ut och jag verkligen får stanna upp och hämta andan.

Vad jag längtar tills det är dagen Bf, är så nyfiken på vad det är för liten som gömmer sig där inne. :)

Bebis kläder

Igår efter att jag, karln och Alva varit på en liten promenad (hon gick nästan hela biten själv) svängde vi förbi vårat förråd. Fick med oss alla bebiskläder in med strl 50,56 och 62. Vilka minnen.
Nu har jag slängt in allt neutral i tvättmaskinen, sen ska det bara torka och sen in i nya bäsen garderob där jag gjort en plats :)
Som tur är var vi smart och la alla kläder i plastbackar i förrådet, ville inte göra misstaget och läggat i kartonger där det kan bli en massa lukt.

Denna gång fundrar jag på att köpa en pojk och flick uppsättning och ta med mig till BB, alltid kul att skylta lite med könet :)
Vet att jag var så stolt när Alva föddes och fick en rosa lapp som sattes på den lilla bädden, hihi!!

Kåvepenin

Ett riktigt skit penicillin enligt mig.
Var uppe på Vc angående mina bihålor i fredags (har varit genomförkyld ett tag) men kom då fram till att jag hade öroninflammation?! Hade inga biverkningar på det, förutom lite lock för örat som jag trodde berodde på förkylningen.
Nu när jag är gravid fanns det bara ett begränsat urval av medicin som de kunde ge mig, alltså Kåvepenin vilket jag var överkänslig mot när jag var liten och spydde av.
Men fick detta och funkade bra ett tag.

Vaknade natten mellan lörd och sönd av en lustig känsla i magen, trodde direkt något var fel på bebisen då jag inte kände nåra rörelser, men hallå det var natten, den lille skruttisen sov väl.
Somnade om efter tag men låg resternade natt och bara vred och vände. När jag sen vakna på morgonen mådde jag så illa att jag inte ens hann enda fram till toaletten, överallt kan jag säga. Har nog aldrig spytt så mycket i hela mitt liv. Fy fan.

Inget mer kåvepenin till mig, tack!

Tyvärr finns det inget annat att ge en gravid kvinna som mig så får klara mig utan detta och hoppas att det läker ut av sig själv. Som tur är har jag ju inga problem, än!

v32

v32

Kroppen:
Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


Lördag kväll

Adde lägger Alva och jag kikar lite på fb och läser lite bloggar innan lördagsmyset drar igång :)

Har åkt på öroninflammation :/ Så nu käkar man penicillin, åkte till vc pga av bihålerna men går därifån med detta skit hehe. Har ett jädrans lock för örat, jobbigt värre.

Nehe nu lite tv kanske, ha en trevlig lördagskväll!!

Dagis

Ska snart lämna Alva på dagis efter att ha varit hemma i över en vecka.
Hoppas hon fixar det, har ju ingen feber men hostar och snorar än. Men hon behöver stimuleras så nu är det nog dags. Märks att det är väldigt tråkigt med mamma och pappa nu!

Sen måste jag söka lite jobb, sista veckan i ams nu, sen skirver jag ut mig på söndag!!

Sista arbetsdagen

Igår kväll jobba jag mitt sista arbetspass för denna gång, nu har jag gått hem på Graviditetspennig.
Sorgligt men otroligt skönt, nu kan jag ägna mig åt att bara mysa med min Alva innan nästa barn kommer. Har fortfarande dåligt samvete, men de två kommer nog ha hur kul som helst ihop!

Rosor

På alla hjärtansdag kom min älskade karln och dotter hem med en stor rosbukett till mig.
Snacka om att jag blev överraskad, hade ju själv glömt bort att köpa nåt.
Men kom senare på att jag bär på den finaste presenten man någonsin akn ge till person, våran bebis i magen. Detta får bli hans present :)

Han kan allt min karl om han vill, puss på dig!!

Vårens inköp

Har nu bestämt mig för vilken vårjacka med tillhörande mössa, vantar och scarf blir till Alva.
Allt bli denna gång från Villervalla, tycker denna lila färg är så fin. Har tröttnat lite på att bara köpa rosa eller rött så nu slår vi till med Allt i lila utan överdragsbyxkorna, de blir i svart. :)

Jackan i lila

Mössan

Vantar

Och denna :)

Blir nog bra detta!!

19månader

Idag firar vi Alvas 19månaders dag genom att fortfarande vara sjuk. Lite feber, snorar och hostar hela nätterna.
Och strö på betydligt gnällig och tjurig. Minsta motgång blir till världens nedergång, skriker och kastar saker hej vilt omkring sig.
Börjar faktiskt ångra starkt att jag tog semester idag, just nu hade jag hellre jobbat.
Men det är inte lätt av vara både liten och sjuk, mamma älskar dig ändå <3

Grattis min stora tös!!


v31

v31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Min lilla sjukling

Har varit hem med en sjuk tös i två dagar, ibland bedrar skenet ;)

Detta var på morgonen, jag kan lova att så här pigga har vi inte varit på eftermiddagen/kvällen!!
Skruttis då <3

Beslut

Har glömt att uppdatera er om min Graviditetespenning.
Mitt beslut kom i brevlådan i Måndags, och ja, jag fick det beviljat!!
Går hem redan den 21feb, är så glad!! :)
Men lite tråkigt också, kommer sakna min kollegor massa. Blir att besöka dem en hel del!

Ett tips

Idag fick jag ett jätte bra tips från min vän Sofia som hon skulle göra.
Fotoböcker.
Alltså en fotobok per år, detta ska jag med ta mig tusan också göra, slippa all framkallning och så ligger de bara och skräpar i en låda. Förutom de just finsaste som man sätter in i en ram.
Så en fotobok per födelse och sen framkalla de finaste bilderna man vill visa upp genom att rama in :)


Mjuklift

Någon som har en svart mjuklift där ute till salu??
Gärna i märket Britax eller babyproffsens egna märke, dock ingen med flecce inuti, får ju bebisen i april, kan lätt bli lite varmt då för stackarn hehe.

Efterlyses

Jag letar efter: Liw-mamma till Mait och mini i magen som kommentera inne hos mig häromdagen.
Hittar inte din blogg så jag kan svara dig, skulle vara kul om du skrev igen :)


2år av saknad

Idag har vi i tre tillsammans med svärfar och Addes två systrar, även deras ena morbror med familj varit på kyrkogården och tänt lite ljus och satt blommor hos min svärmor.

Redan två år av saknad har gått, det är fortfarande lika ofattbart att hon inte finns kvar hos oss.

Vi tänker på dig och jag vet att du vakar över dina nära och kära! <3

Efter det bar det hem till oss för lite fika, skönt att vara samlade en dag som denna.

Lite bilder

Häromdagen bakade jag och Alva kaddkaka och hon fick för första gången skrapa rent bunken på dess rester. Vilket var väldigt populärt, men otäckt att bli så kladdig bara ;)

Ego bild!

Mys hos fam Sjögren

Nellie, Maja o Alva

 <3

Morgonlek från dagen :)

 Sin älskade docka!
v30

v30

Kroppen:
Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

Grattis pappa!

Grattis igen pappa på din 47årsdag, hipp hipp hurra!!!! :)

Luncha

Imorgon ska jag träffa min kära och saknade vän från Sthlm, äntligen är hon nere hos oss i Motala :)
Även Kim ska ju såklart med, är ju vi tre, alla tre har varit vänner nu i 12år. Snart måste det firas.
Och alla vi tre frå barn i år!!! Så ni kan ju tänka er hur mycket vi har att prata om imorgon, längtar!!!


Sen ska jag fira min Pappa som blir 47år imorgon, Grattis älskade pappa på din födelsedag!!!! 

Ny energi

De senaste dagarna har jag haft en massa energi, sån man får när Bf börjar närma sig.
Städar, bakar och vill att allt ska vara i sin ordning, måste vara nåt mentalt sätt att ställa in sig för vad som komma skall.
Var ju precis likdant när jag väntade Alva, men denna gång vet jag att jag ska fylla på min frys bättre.
All bullbak och andra smarrigheter tog ju slut redan efter en (vecka?). Haha!

Idag har vi satt upp tavellisten i vårat rum, Alvas rum är i stort sätt med klart, (bilder kommer).
Har även putsat våra fönster på framsidan utvändigt, målarna i höstas skita ner dem så det sjunger om dem. Även med målarfärgs stänk :(

Även fikat hemma hos familjen Sjögren på eftermiddagen <3

RSS 2.0