Bm kontroll

På förmiddagen efter jag lämnat Alva på dagis så var det dags för Bm besök.
Allt såg fin fint ut, mindre roliga är att jag gått upp 4kg till, alltså är uppe i 10kg sammanlagt men det är ialla fall inga 18kg som med Alva :/
Fast känner att jag börjat svullna lite om benen, stramar en hel del och min ring börjar sitta hårdare.
Bebisens hljärtljud var fortfarande höga, 148slag/min och mitt fs mått låg på 28cm.


v29 (28+3)

v29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Flicka?

Igår efter jobbet bar det av på tjejmiddag i Vadstena. kul att träffa mina gamla polare igen :)
De andra i gänget skulle sen vidare till Harrys, medans jag den gravida, skulle hemma och inta kuddläge, gött det med.
Blev i vilket fall spådd av en av mina vänner och det är tydligen en liten flicka inne i magen.
Och jag kan säga ärligt att jag är lite sugen på en flicka till, men visst en av varje är alltid kul också. Huvudsaken är att bebis är frisk och välskapt :)
Blir det en tjej så har vi namnet klar och några förslag är klara ifall det blir en pojk. Är så nyfiken...!! :)

Städa städa

Här hemma försöker jag städa av en del nu till helgen. Skönt att få lite ordning på det.
Är massa att fixa med hehe, har rensat lite bland Alva kläder, även gjort iordning hennes garderober så bebisen kan den ena. Dags att snart ta fram alla strl50 kläder, så mysigt :)

Om jag skulle fortsätta med del jag höll på med kanske??

Graviditetspenning

som det så fint heter nu.
Detta skicka jag in papper på om ansökning för över en månad sen, nu fick jag hem ett brev från försäkringskassan att det tar yttligare ca 1månad innan jag får mitt beslut!
Fattar inte varför, de ska utreda vilket inkomst och skit jag har, men vad fan har pratat med f-kassan flera gånger om detta. Skulle få samma som innan på grund av att jag är inskriven i arbetsförmedligen.
Orka!?
Första jag gör imorgon är att ringa dem och fråga vad fan problemet är?? Får jag detta beviljat så går jag hem redan den 22feb, jag har inte tid att vänta!!!!
Inte så kul att gå hem och tro att man får det och sen får man avslag på det!

Möte

Jaha dags att jobba men först personal möte :)

Mage v28

Kulan v28

Har nog berättat tidigare att jag har haft en massa sammandragningar sen en bra tid tillbaka. Nu i helgen blev de betydligt starkare, liknade förvärkarna jag hade en vecka innan Alva föddes. Alltså rätt kraftiga.
Så idag och imorgon är jag sjukskriven från jobbet, Bm som rådde mig till det och ska villa och ha koll på min "sammandragningar" men skit svårt ju. Helst av allt vill jag upp på en kontroll så man vet att allt är som det ska! jaja, fanns ingen tid för mig, blirb det värre så skulle jag höra av mig!

Nehe nu ska jag till affären och handla lite käk, blir lax ikväll, mums! och kanske..... lite choklad. Fan jag vet, ska inte,men kan inte låta bli!

Pics!

Lite mysbilder hemma, från någon dag:

Minen :P<3

Nellie 2år, tyvärr fick jag inte med Michelle som också var med på kalaset:

Grattis gumman <3Systrarna :)

Hehe

Mys idag:

Mor och dotter <3

Schleten mamma!

v28 (27+2)

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?


Ska försöka få in en magbild ikväll, jag lovar.
Men fy fan, nu börjar man känna att man är gravid, magen är konstant ivägen och jag flåsar som jag vet inte vad. Haha.

God frukost

Har precis svullat i mig en brak frukost på rostade mackor och kall o`boy, så gott.
Men just nu känner jag mig spyfädig, ätit för mycket kanske :)

Eentligen ska jag försöka hålla mig lite nyttig så jag slipper gå upp så jädrans mycket denna gång, men vad fan, sista gången jag kan unna mig, ska bara ha två barn en min plan. I alla fall på väldigt länge, nu räcker det på ett tag. Två barn på två år, nu vill jag ha min kropp i fred och gärna gå ner några kilo och känna sig lite snygger hehe.
Så nu ve ni det!

Planen var att vi på morgonen skulle börja renovera i Alvas rum, men karl ligger ju fortfarnde och sover den latmasken. Ska jag sparka upp honom kanske? Skickar in katten :P
Sen blir det att luncha och shoppa lite på stan med Kim innan det är dags att hämta våra små hjärtan.

Tessan 12veckor :)

Ha en bra dag!

Smart eller inte?

Idag när jag och min karl håller på att tapetsera om i sovrummet fick jag denna kommentar då jag hade mätt och räknat ut att vi kunde spara en hel våd utan att behöva att ta en till.

- Du är ju faktiskt rätt smart ibland! Ehh, visste inte om jag skulle skratta eller smälla till honom ;)

Men alla som känner mig vet ju att jag både är flummig och ganska trög, men innerst inne är jag nog fan rätt smart! Jag visar bara den sidan när jag vill :)

Me and babe -07

Playdate

Ska snart åka och hämta min lilla huligan på dagis, men först ska jag stanna till vid affären och köpa lite gott fika till mina fikagäster.
Karin och Kim med deras barn kommer förbi snart :)
Föresten så är vi klara med vårat sovrum, och det blev sååå mycket bättre!
Bild kommer, ska köpa lite nya saker först bara hihi.

Sneak peak

Ett liten smygtitt på tapeten vi ska ha i Alvas rum, är riktigt nöjd, hoppas den blir lika bra på väggen här hemma :)

Älskar ränder :)


Tapeter

Under förmiddagen då jag had lämnat Alva på dagis så drog jag och Adde iväg och kika på tapeter.
Efter lite letande så hittade vi både till vårat och Alvas sovrum :)

Imorgon innan Adde börjar jobbet ska han fixa lite i vårat rum (tur att jag inte är hemma, ska till öppna) är ganska mycket mönsterpassning på den. Men blir spännande.
Och Alvas ska vi beställa imorgon, fanns ej hemma.
Men lovar resultat när allt är klart.


Ny bil

Har glömt att nämna att vi köpte en ny bil för några veckor sedan.
Adde har sålt sin fyrhjuling så då blev som sagt en bil istället, bra gjort enligt mig. Och karln är också nöjd.
Så nu slipper den ena av oss att sitta hemma och glo med Alva medans den andra är iväg och jobbar.
Visst lyxigt är det med två bilar inne i stan men ändå!


v27 (26+3)

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.


Förnya

Då var det bestämt, vi ska göra om lite i Alvas rum. Sätta upp en fond tapet istället för 4 likadana hel rosa väggar. Sugen på att möblera om också, men det är så svårt och veta hur man ska ställa allt.
Vill även köpa en ny matta dit (mörkrosa ryamatta) och en sänghimmel.
Måste också få uppa alla tavlor på väggarna, jäkla betongväggar hehe.  Sen några väggdekaler och nya knoppar till garderoberna. :)

Vi är lite sugna på att köpa en fondtapet till vårat sovrum också när man ändå är igång och grejar, där vill jag ha en vit med någon glansig medljong. Vill byta ut hela sovrums serien med, då allt är i ek, hatar ek, ska vara vitt :) Men blir lite mycket då man har allt i detta!

Nehe nu kallar sängen, ska kolla tapeter imorrn!

Fullt

Nu äta, sen kalas för Nellie som blivit två år och sen är det dags för helgens sista arbetspass!
Återkommer imorgon.
Just det, missar premiär avsnittet på Solsidan idag, jäkla skit!

Badar

Alva är iväg med sin faster och badar i simhallen.
Jag har passat på att städat och grejat lite.b

Idag var jag på ams och skrev in mig i ungdomsgarantin, vilket var nödvändigt om jag skulle fortsätta stämpla.
Lite onödigt med tanke på att jag snart ska gå hem på föräldrarledigt och får jag beviljad havandeskapspenning går jag hem redan 22feb. De kunde la ändå ha bjudit på en månad.
Har även fått förlängt på jobbet fram tills jag går hem :)
Efter ams träffade jag Kim över en fika på stan, alltid lika kul att träffa dig vännen, köpte också en baddräkt till Alva, hennes andra är ju för liten nu.

Denn blev det, så fiiin:


100dagar

Nu är det bara 100dagar kvar tills Bf, ojoj nu går det undan ;)

18månader

Idag blir min lilla,lilla tös hela 18månader. Vad denna tid har gått fort!
Snart kommer hon bli en stor tös, och bli storasyster, så liten men ändå så stor :/

Alva <3

1dag, på väg hem från BB

5dagar


Morsning!

Godmorgon alla där ute, sitter här och käkar frukost.
Varit på dagis och lämnat den lilla på dagis, gick jätte bra fast hon inte varit där på 3veckor.

Innan dess var vi uppe på Mvc och lämna ett urinprov, de vill göra en odling på grund av att jag har en del sammandragningar. Ska försäkra oss om att det inte är mina njurar som spökar denna gång igen.
Låg ju inlagd med Alva då jag fick problem med ena njuren, hoppas jag slipper det denna gång. Den värken jag hade var inte och leka med!

Ska snart köra igång med lite städning, bäst att passa på när huliganen är på dagis. Det är ju några timmar jag slå ihjäl här hemma, sen blir det jobb ikväll!

Julgransplundring

Sitter här och käkar frukost, fick sovmorgon till kl9, det tackar vi för.
Snart slänga tösen i ett bad, för senare ska vi två med Kim och Leah till Folkets Park där det är julgransplundring. Ska bli riktigt kul :)

Morgon mys!

Passat på att myst lite med min dotter, har ju jobbat 4dagar i rad och börjat kl7, så har saknat dessa stunder.
På måndag är det dags för dagis efter en ledighet på 3veckor, hennes pappa har varit hemma med henne :)
Kul att hon är lite pappig, inte bara mamma som gäller!

Nya dagis tider från och med denna vecka, äntligen 3/ggr i veckan istället för 5!

Mmm vindruvor!

Fake a smile :P

v26

v26

Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.


Bvc

Igår var Adde med Alva på Bvc, 18månaderskontollen.
Ville ju helst följa med, men jobbar man så gör man.

Hon fick en spruta i armen, vilken hon tydligen inte alls tyckte om, lustigt.
Sen blev det lite mått som vanligt, så nu är hon 83cm lång och väger 12500g.


Busfian <3

 :)

Berömda smilet :P

varvar ner med välling!

Julbilder

Julmorgon -10Julfin <3

Mys med fastrarnaMys med mormor

Och kel med vovven

v25 (24+3)

Idag har man varit hos Bm på v25 kontoll, alltid lika kul att få komma upp dit.
Idag blev det blodprov, urinprov, bltr, sen lyssna vi på hjärtat och mätte magen :)
Man ska inte jämföra, men denna gången var magen betydligt mindre än förra och denna gång har jag gått upp 6kg, när jag vänta Alva hade jag nog gått upp 18kg i v29, haha så detta bådar gott.
Hjärtljuden låg på 145, en denna bebis är en livlig krabat, sparka hela tiden när barnmorskan försökte lyssna, stark för att vara så liten sa hon :P

v25

Kroppen:
Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.


RSS 2.0