Ändrat karaktär

Ja de senaste dagarna tycket jag faktiskt att vissa av mina många och dagliga sammandragningar har förändrats lite. Vissa är starkare, som förvärkar. Börjar nedtill i magen och ut i ryggen. Kanske ett tecken på att en förlossning börjar närma sig, är ju faktiskt bara 22dagar kvar imorrn till Bf :)

Magsjuka

Nej inte vi alltså, men det går på dagis....
När jag kom till dagis imorse och skulle lämna Alva blev jag mött av en fröken som säger att ett av barnen precis har kräkts och det var en som gjorde det igår.
Behöver jag ens nämna att vände i dörren med Alva och åkte hem igen?
Stackars skrutta, fatta ingenting när jag sa att vi skulle åka hem igen. Blev en promenad till mina föräldrar istället.
På eftermiddagen kom Kim och Leah hit på lite bus, jätte längsen vi sågs nu. Men var mysigt med besök.

Besikta även bilen idag, min mormor hade Alva så länge. De mata pippina och gunga i lekparken :)

Nu blir det slapp i soffa för min del :)

Trött så in i norden!

Jaaa fy tusan vad trött jag är!! Kanske skulle öka på järnet lite.
Men inte lustigt egentligen då jag sover som en kratta om nätterna, måste ligga och sova på sidan och byter sedan sida typ en gång i timmen. Alva vaknar till och vänder och grejar lagom tills man somnat om.
Fick ett tips om att man kanske skulle testa att lägga sig i Alvas säng om nätterna när hon kommit över till oss, kanske ger oss bägge lite mer sömn?

Ska bli så skönt när kulan är borta, sova "normalt" igen, eller har väl en skikande bebis och en swimmingpool i säng då mjölken säkert som förra gången sprutar åt alla håll. Men då kan jag åtminstone ligga på rygg utan att tappa luften! Och få leka med Alva igen, nu är man så behindrad då magen är ivägen och att ryggen ej orkar så mycket mer tyngd än bebisens i magen. Kunna ta sig upp från sittande ställning utan att behöva hämta andan i 5min innan man kan göra det man skulle.

Ja det blev visst ett lite klagoinlägg, men visst fasen måste jag får klaga, är ju för sjutton höggravid ;)


Pipp och promenad

Efter jag hämtat Alva blev det en promenad i fina vädret, passa på när vädret tillåter!
Gick ner till affären och köpte med mig en limpa som vi mata änderna, tror vi slängde till dem en halv limpa :)
Men vilken bra sysselsättning, Alva skulle kunnat sitta där i timmar. Hon är tokig i fåglar just nu.
Pippi hit och pippi dit, snuttan då :)

Alva sov hos mina föräldrar i ihelgen och då skulle de mata fåglarna, de hitta dock en fågel som halta runt och det första Alva gjorde på dagis idag var att berätta att: Pippin ajaj och pekar på benet. Vad det kommer ihåg!

Är så kul nu att man konversera med sitt barn, att man kan fråga saker och få svar eller att man förstår vad dem vill. Den lilla damen är även en riktig sångare, går hela dagarna och sjunger. Speciellt Hoppe hoppe hare!

Nehe nu är det en En unge i minuten!!

Ett ord

1. Var är din mobiltelefon? Soffan
2. Var är din andra hälft? Jobbet
3. Ditt hår? Rött
4. Din mamma? Pålitlig
5. Din pappa? Kramgo
6. Det bästa du vet? Alva
7. Din dröm i natt? Glömt
8. Din dröm/ditt mål? Jobb
9. Rummet du är i? Vardagsrummet
10. Din hobby? Vänner
11. Din skräck? Döden
12. Var vill du vara om sex år? Nöjd
13. Var var du igår kväll? Hemma
14. Vad är du inte? Energisk
15. En sak du önskar dig? Jobb
16. Var växte du upp? Motala.
17. Det senaste du gjorde? Kissa
18. Dina kläder? Slappt
19. Din tv? Ullared
20. Ditt/dina husdjur? Blänger
21. Din dator? Detta
22. Ditt humör? Trött
23. Saknar någon? Nae
24. Din bil? Parkeringen
25. Något du inte har på dig? Örhängen
26. Favoritaffär? Ullared
27. Din sommar? Rolig
28. Älskar någon? Ja
29. Favoritfärg? Vitt
30. När skrattade du senast? Förut
31. När grät du senast? Lördags

v37

Magen v37 :)

Kroppen:
Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.


Barnet:
Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.


Flitigt

Satte precis ner min feta höggravida kropp i soffan, är så trött att jag skulle kunna somna på störten.
Ändå har jag sovit från kl22 till 07, fast har legat och snurrat hela natten, även tösabiten har gjort det.

Har iallafall tagit tag i hemmet nu efter jag lämnat Alva på dagis. Putsade fönsterna på övervåningen in och utvändigt, man såg knappt igenom dem. Skönt att ha såna här grejer fixade innan bebis kommer. Dammsugit och dammat, duschat växterna, satt in lite kort i ramar som jag legat efter med. I eftermiddag får nog nedervåningen en genomgång. Men först blir det nog lite utelek när jag hämtat Alva.

Glömt att uppdatera er om hennes nattningar, vilket funkar MYCKET bättre. Inget gnäll om håret när det är dags att sova och sen sover hon fram till kl24-02 utan ett pip och då lyfter jag över henne till oss. Kanon helt enklt :)

Ha en bra dag i solen!!

35+5

Här kommer magbilden i v36:

v36

En liten annan vinkel än vad ni brukar får se! Jaa, nu är den stor, men känns som den börjar sjunka lite smått. Hoppas jag har rätt.

Soliga dag!

Vilket underbart väder vi har idag, hur skönt som helst. Inte ens vindarna är kalla utan behagliga!

Förmiddagen spenderades på Öppna, nu sover min lilla fis och jag slappar lite.
Blir att väcka henne om en stund och då ska vi käka lunch. Och sedan åka hem till Sofia och barnen, även Manuela kommer :)
Härlig dag med andra ord!

Trött

Fasen vad trött jag är, tror jag passar på att en tupplur nu medans Alva är dagis.
Städandet kan jag ju göra med Alvas hjälp :)

v36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.


Fixering och skor

Kom en timme försent till Bm idag, skulle vara där vid kl8 istället för kl9, men de hade tid med mig ändå, skönt :) Dessa möten ser man ju fram emot.
Bebis har nu fixerat sig, hjärtljud låg på 140 och mitt sf mått på 32cm. Allt såg perfekt.
Blev lite paff när hon sa att den var fixerad så här pass tidigt nu när man är omföderska, eller har väl trott det, har kännt trycket och ilningarna i den heligaste regionen om man säger så hehe!
Men det är skönt att den nu har bestämt sig att huvudet ska ut först :)

Efter besöket åkte vi i familjen till stan, skulle köpa oss nåt varsitt plagg till imorrn då det vankas 30års fest :)
Men vem tror ni vi shoppade till? Ja, Alva. Hitta ett jätte bra erbjudande på Team Sportia, ett mys set och skor i Adidas för bara 399:-, kunde inte låta bli då det var så billigt. Alva behöver ett par skor till och kläder kan man inte få för mycket av :)Sen fick hon ett par Jeggins från Lindex, men det var planerat, hon börjar växa ur sina byxor, igen!
Om jag och adde fick nåt?? Nej! Eller karln fick med sig öl från systemet.

35dagar

Idag är det exakt 35dagar kvar till Bf, alltså 5veckor. Nu är det nära.

Ska se om Alva vill ha lite frukost nu, mamma är hungrig och måste snart slänga mig i duschen. Ska iväg kl9 på v35 kontrollen hos bm. Längtar :)

Åket

Ja detta är alltså Alvas och bebisens ny åk:Tror faktsikt jag kommer bli himla nöjd med denna vagn. Smidig, liten och verkar lättkörd. Hoppas den får godkänt av barnen bara :)

Just nu..

... hemma hos mig:Kan ju säga att denna syn här hemma är inte vanlig om det ens har hänt. Snutta tittar på Playhouse Disney, brukar inte vara intresserad av tv:n och speciellt inte om inte någon av mig och hennes pappa inte sitter i soffan med henne. Börjar bli stor kanske? <3

15min

Ikväll är jag extra stolt över min dotter.
Tog bara 15min att söva den lilla damen idag utan några som helst protester :)
När hon druckit upp vällingen fick hon nappen och började snurra med sitt eget hår utan ett ljud. Snabbt därefter sover hon.
Är väl lugnet före stormen kanske, för så här smidigt kan det ju inte gå. Blir la bakslag imorgon men idag njuter jag ialla fall.

Avvänjning

Pratade med Bvc igår om bitandet, då tog jag även upp om Alvas sömn.

Hennes snutte är vårat hår, hon ligger snurrar och grejar med håret tills hon somnar. Men problemet är att vi kan få söva om henne 2-3ggr varje kväll då hon vaknar hela tiden, tills sist går man och lägger sig för att slippa söva om henne i hennes säng utan får ligga i våran som brukar efter cakl24 snåret.
Förmodligen är det håret som måste bort, hon har beov att ligga och snurra med det så hon somnar om.
Så igår fick jag snällt sitta brevid hennes säng på en stol tills hon somnat, och ja som ni redan förstått blev det ett himla liv då jag jag inte låg brevid så hon kunna snurra med det.
Efter 55min gråtande och skrikande ( känns i mammahjärtat) så somnar hon, gick ändå över förväntat tycker jag :)
Och inatt sov jag med mössa hehe!

Går en promenad

Måste säga att Alva har blivit så duktig på att gå längre sträckor :)
Idag gick vi runt en hel del i området sedan ner till affären, alltså nästan 45min promenad för tösa.
Skulle nog kunnat gå mer men ville inte ha henne springandes i mataffären så då fick hon snällt sitta i vagnen. Vilket inte var så populärt när man gå.

Annars har hon varit ledig från förskolan idag så vi åkte till öppna en sväng, nu på kvällen var vi inne och hos grannarna med deras tre barn och slog ihjäl dem sista timmarna innan läggdags.

En fråga: Vad gör man med barn som bits?? Hur kan man få bort det, eller är det bara att vänta ut det?

Fix och trix

När jag släppt av Alva på dagis så var det bara att åka hem igen, fick då en lust att bara greja med bebisen saker som måste bli klart.
Gjorde iordningen vagnen, putsa och greja, har lärt mig att lätt fälla ihop den så jag slipper stå på parkeringen när det väl är dags, med två skrikande barn och inte få ihop dem. Men nu vet jag.
Har även tvättat tyget till babyskyddet, ska den bara torka och sen på igen.

Lite mer måsten:

- pack bbväskan
- fixa iordning sängen, just nu nedsänkt i botten med en massa skit i
- har ej hunnit teckna en gravidförsäkring än, försent?
- inhandla lite till dem kommande ömmande tuttarna hehe
- köpa en babysitter
- hoppas att mjukliften kommer med posten snart

Det var väl lite som ska fixas innan bebisens nedkomst, lite dåligt av mig att jag inte tecknat en gravidförsäkring, men har precis glömt bort det. Alla papper till Fk är ialla fall klara (hoppas jag).

Nehe ska väl dra mig nu, svänga förbi jobbet med lite papper innan jag ska hämta upp tösa på förskolan.

Min finaste

Lilla hjärtat!

Sådan mor, sådan dotter

Vill först tillägga att det är ny, ren och fräsch disktrasa!

Städar

Dammar


Magen

Här kommer bilder på magen i v35!

Stor? ja, jag vet :)

Första helkroppsbilden!


v35

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.


Om jag ska sammanfatta detta lite så har denna graviditet gått så fort, men det är väl nu de jobbigaste veckorna börjar. Att vänta.
Magen växer för var dag tyker ja, känns som den ska spricka hehe.
Bebisen grejar där inne för fullt, men märks att det börjar bli trångt. Mer buffande nu, men attans vad ont det gör ibland. Kan inte påminna mig om att det gjorde det när jag vänta Alva. Kanske en liten livligare krabat?
Och stämmer det som det står ovan lär detta blir en kvällsbebis, den kan hålla på runt det jag söver Alva till runt kl23, några timmar alltså ;)

Busat

Under förmiddagen har vi åter igen spenderat på öppna, tycker det är skit bra att få spendera lite tid där och tösen får leka av sig :)

Sövde Alva så fort jag kom hem, så har städat lite nu inför kvällen. Bara maten kvar nu i stort sätt.

Så nu vet ni vad jag har för mig under eftermiddag/kvällen, ses!

Trött man blir!

Vakna runt kl02 av att Alva sitter i sängen och gnäller. Har tappt sin napp, tror du jag hittade den? Nej!
Bara att ge sig ner till nappburken, måttligt kul med en gråtandes Alva mitt i natten. Tog ju ett tag innan man somna om sen.
Efter yttligare några timmar, runt kl05 när Adde åka till jobbet känner jag att den lilla damen kissat igenom blöjan och det var inte lite heller. Bara ge sig ner igen och byta blöja och pyjamas, sen blev ju hon pigg. Tog kanske en timme innan vi somnade helt, men fick ialla fall lite sovmorgon :)

Snart ska man lyfta på arslet, måste handla inför morgondagens tjejmiddag som jag ska hålla i denna gång. Ska bli kul, men lite osäker på förrätt än, men tror jag bestämt mig!
Annars blir det nog lungt idag, städa ju de mesta igår. Måste byta lakan i våran säng bara!

Lek i parken

Efter lite mat i magen och en middagslur för oss båda, mötte vi upp Annelie och Jennie med barn i stan.
Först blev det en fika på Sjöbris där de har skaffat en barnhörna för barnen med en massa leksaker, vilket är uppskattat, det är ju inte så länge de vill sitta still och fika så nu var det bara släppa ner dem så kunde de leka av sig.
Sen intog vi den stora lekparken i i centrum, passa på när det är så fin väder. Och de lekte som bara den. Vad skönt att de nu kan klättra lite själva. Var mest bara att passa på dem lite sen fixa de resten själv.
Slönt det ska bli att också slippa alla dessa kläder snart, vilken frihet!


Öppnis

Idag har vi som vanligt varit på Öppna på Ekön, bäst att passa på när tösa är ledig från dagis.
Här kommer lite bilder istället för ord:

På väg!

Nellie o Alva

Maja

Sofia och Lilly

Folk :)

Åka lite hihi

Busungar!


Magen i v34

v34 (33+4)

Grattis mamma!

Grattis lilla mamma på din 44årsdag, hipp hipp hurra :)
Kramar från oss!

v34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.


Får se om det kommer upp en magbild senare, ingen ork just nu ;)

Läkarbesök

Besöket imorse gick jätte bra. Livmodertappen var varken mjuk eller något öppen så den var så sluten den ska vara nu.
Här har man gått och varit orolig för alla sammandragningar sen går jag säkert över Bf denna gång också. Men hellre att den föds då än att bebis kommer för tidigt.
Fick se lilla hjässan på bebisen med idag, eller liten och liten, såg enorm ut, men bilden var ju rätt förstorad haha.

Så nu vet ni det :)

RSS 2.0