Babysim

Morgonpigg liten fis :)

Sitter här och väntar på att snart ge sig i väg till sporthallen, ska på babysim. Hoppas de går bra denna gång, sist somna hon i min famn haha.
Har börjat introducerat henne i sin babysitter, fråga först på bvc när de va ok att göra de, och de gick bra nu. Och ja lovar, hon trivs som bara den, sitter och pratar och skrattar åt nallarna som hänger över. :)
Börjar även bli stadig i nacken, kan hålla den upp helt själv korta stunder, vilket är jätt skönt.
Ne nu ska ja mata Alva och sen ska vi bege och bada :DAsgarvar :D

Lördag idag då :)

Jaha då sitter mna här och slappa igen, passa på när lill snörpa sover. Fast egentligen skulle man passa på att dammsuga, min busiga kisse har grävt ut en massa jord ur blomkrukorna igen, så de ligger överalt typ.

Annars va de väldigt trevligt att min sambo kom hem igår, längtan som bara den. Just nu är han ute och övningskör, hoppas han får de där kortet snart.
Blev en sväng på stan idag me, köpte en lite present till Addes kusin och flickvän som fått deras andra son, ska väl åka dit och kika imorrn.

Ikväll blir de hem till Sofia ch Fredrik, käka lite gott och ha de allmänt trevligt.

Kommer upp lite bilder på snutta snart me :)

Nu kallar Alva på mig, dags för lite mat och möjligtvis en torr blöja :D

5 dagar!

Nu har det gått 5dagar sedan ja såg min älskade sambo och Alvas pappa. Han har varit iväg på en kurs med min bror sen i söndags och idag kommer han äntligen hem. Man inser inte vad man kan sakna en person för ens de är ifrån än ett tag, men ska bli så skönt att få hem honom igen.
Ni kanske förstår nu varför ja inte uppdaterat min blogg på ett tag, har inte haft tid att sitta här. Alva kräver en hel del uppmärksamhet hehe :)

Annars så funkar de på bra, Alva ler för fulla muggar nu, pratar en del och nacken blir bara stadigare och stadigare :)
Börjar få lite personlighet nu, min lilla snutta, på söndag är hon redan 7veckor. Inte längsen man va på Us och hade fullt med värkar :)
Nu väntar ja bara på att min kusin och mina två vänner ska få sina kottar, är nog mer nervös än va de är, haha.
Kusin Wilma har bf 29/8, imorrn alltså :)
Kim har bf 5/9 hihi
Karin har bf 11/9
Åh va ja längtar.

Var på bvc imorrn, tösen har bara växt 4mm på  två veckor, men ökat 300g så nu är hon 56cm lång och väger 4810g.
Har även börjat på babysim, riktigt trevligt, men blev inte så mkt sist, Alva somnade ju precis innan vi skulle kliva i, så ja doppa oss lite.
Har även spenderat lite tid på stan, unnat mig lite kläder och skor. Kommer ju inte i min gamla skor :(

Ikväll blire de väl mys för hela slanten kan ja tänka mig hihi :P

Gamla bilder!

Saknar inte alls detta utseende *host*

Hitta dessa bilder på en väns facebook, snacka om skillnad. Här gick man sista året i gymnasiet, då j ava som smalast, har hela min tonårs tid och även nu kämpat med vikten. Och här hade ja klarat att få till vikten som min kropp va nöjd med. Men måste erkänna, va ju inte direkt rolig den tiden heller, bara träning och mat i huvudet. Tränade 5dagar i veckan och käkat knappt nåt onyttigt. Men smal va ja iaf hehe och mitt långa fina hår. Haha alltid kul att se lite gamla kort, va bara tvungen att läga upp dem :P


Tessan, Fanny och ja!

Färga håret

Tar en tupplur!

God middag alla läsare :)
Snart ska man knalla hem till min mamma, ska hjälpa mig att färga håret. Har inte blivit av på 2-3mån så är inte speciellt vacker. Skulle även behöva klippa till de, men när finns den tiden?
Har precis lagat lite pannkakor, va längsen, mm.. så gott de va. Adde åkte till jobbet nyss och ja väntar på att klockan ska gå.
Natten har inte varit så rolig, Alva har vaknat varann timme från ca 04.00, magknipet som håller i, tänkte ja skulle prova att sluta me bröd, kan de va nåt sånt? Blir själv bubblig i magen när ja äter för mkt smörgåsar. Värt att testa.
Annars får ja prova miniformen igen.

Lillsnuttan ler mer och mer, jätte kul och pratar gör hon också. Fast ibland går de inte att avgöra om hon pratar eller ska börja gråta hehe. Mammas lilla älskling <3

Ler med hela ansiktet                           Snuttisen <3

Promenader

För en stund sen kom man hem efter lång 1,5 timmes promenad, riktigt skönt. Har varit ute och knallat nästan varje dag nu i två veckors tid. Vill få bort de extra kilon nu hehe :)
Idag har man varit i Lkpg på förmiddagen, shoppat lite. Kom hem och satt upp allt fint man köpt. En stor golv växt och nya hiss gardiner till altan dörren och en ny kökslampa.
Sen blev de en tripp till morfar med mamma och alva såklart, adde jobbar ju så ville inte sitta hemma och glo själv.

Alva tris bra i bärselet!

Igår när man skulle laga mat, vem höll inte igång då? Jo alva såklart, är de inte när man lagar maten så blir de närman ska äta, slår aldrig fel :P
Men då satte ja henne i bärselet och lagade klart maten, gick riktigt bra. Men funkar ju inte när man ska laga nåt flötigt som skvätter direkt. Och de blev fläskfile med gorgonzola, längtan efter de sen ja blev gravid :)
Inatt har hon sovit i sin egna säng i nästan 5tim, snacka om att ja blev förvånad när j vakna, duktig hon är min gumma. Men sen blev hon kvar jämter mig i sänge hihi.

Ler lite <3


 Älskar denna stol :)                Tränar nacken!

BVC

Sussar lite <3

Idag har ja varit på bvc me Alva. Gick jätte bra, hon har ökat 280g och växt 2cm.
Så nu är hon 55,5cm lång och väger 4540g.
Efter besök blev de en tur hem till Kim, som nu gått hem tills hennes bebis kommer :)
Nu blir de lite mys me mina älsklingar <3

                                   Grimaserar lite <3  

1mån idag!

Grattis Alva!

Idag fyller min älskade dotter 1mån, snacka om att tidn springer iväg. Tror även hon börjar le lite smått nu, känns så olikt då när magen spökar på henne :) Även har hon börjar mummla lite. Härligt och se lite framsteg.
Jag är så stolt över henne att de inte går att beskriva. Mina fina lilla prinsessa <3

Förlossningsberättelse!

Direkt efter förlossningen!

Lördagen den 11juli vakna ja runt ca kl10. Gick på toa som brukar efter man sovit, ser då att ja blöder lite, även förvärkarna känns kraftigare. Ringer förlossningen runt kl11, de säger att de nog är lite förvärkar bara och att ja ska avvakta.
Så blir de, så adde och ja, hans pappa och systrar åker till ikea som planerat. På vägen dit fortsätter värkarna och när vi går på ikea börjar de bli regelbunda. Ca 15min mellan varje. Men så kan de väl va med förvärkar me. Fortsätter även att blöda lite. Men sen när de dags runt kl17 att åka hem så ringer ja och rådfrågar förlossningen.
Till svar får ja, Kan du gå på ikea, är nog inga riktiga värkar du har. Åk hem och ta två panodiler och ställ dig i duschen.
Så vi åkte hem och ja tog två panodiler. Mamma och pappa kom, och de börjar klocka mina värkar, för blev bara tätare när ja kom och kraftigare.
Och de visade sig att ja hade 3värkar på 10min så ja ringer förlossningen igen kl 19. Får då åka in.
I bilen dit tyckte ja att de inte va lika täta, men kraftiga. Kommer dit kl 20.30, de sätter dit ctg. Blir inskriven kl 21.30 och då är ja öppen 6cm.
Tar ingen smärtlindring då, ställer mig i duschen, blir värre efter ett tag.
Kl 22.30 får ja lustgas, men tycker de är svårt.
Kl 22.53 vill ha nåt annat. Är öppen 9cm och de tar hål på hinnan. Kan ej få nån epidural. Lustgas som gäller.
Kämpar med den sista 1cm ett bra tag. 
Kl00.40 tillkallas läkare, hjärljuden sjunker när de satt värkstimulerande dropp. Stängs då av och hjärljuden ökar igen.
Kl00.10 står ja vid ett gåbord, då sjunker hjärtljuden igen, får då lägga mig ner.
Kl00.15 får ja krystvärkar.
Kl00.20 sätter de en sugkocka, de tror navelsträngen fastnat runt halsen på henne.
Kl00.28 är min lilla dotter ute, utan en navelsträng runt halsen :)

Detta är de mäktigaste ja varit med om, fast ja va alldeles hög av lustgasen :)
Fick en underbar liten dotter, de roliga är att både ja och adde glömde kika va de va för kön. Så bm fråga om vi ville veta va de va för kön :)


Söderköping och skänningemarken!

Familjekortet!

Igår var vi med i tidningen, va ju en trevlig syn :P

Händer annars? De vanliga typ, byter ca15blöjor per dag om in mer, hon bajsar väldigt mkt min lilla dam :)
Alva är väldigt duktig på att äta med, jätte skönt att de fungerar som de ska. Vi har även passat på att göra lite utflyckter nu när Adde är hemma sista veckan.
I tisdags va vi i Viberga, kikade in på deras varuhus, men va kanske inte så mkt att hurra för, men vi kom iväg en sväng i alla fall så de va skönt.

Igår åkte vi till Söderköping, riktigt trevligt, men varmt, ska inte klaga :)
Våran kicka va så duktig, sov väldigt mkt. Va väl skönt att ligga i vagnen när den skumpa hela tiden, hehe.
Fick ett utbrott när vi svängde förbi ikea på hemvägen, vi skulle in en snabbis att köpa två hyllor bara. Men ja fick gå ut, hon va het hysterisk, hungrig med andra ord, och hon skulle äta på en gång :D
Inatt sov nästan 6timmar i sträck, jätte skönt, första gången ja fått sova ordetligt.

Så här fin va hon i Söderköpng :)

Idag gick vi te borenshult och tog en glass, gick även förbi min mamma, adde skulle hjälpa till med lite grejer. Tima, deras schäfer löper nu, tror hon fick för sig att Alva va hennes valp, svans runt mig och alva hela tiden, vakta, minsta lilla pip från Alva så gick hon te vagnen och kika. Försökte även tvätta henne, men vill inte att Tima ska va för nära, hon är ju världens snällaste hund, men man vet ju aldrig.   
Efter de blev de en tur in till skänninge, åkte senare på grund av värmen, vill ju inte att hon får solsting min lilla tös.
Hitta inte så mkt, gick mest och titta på folk :)

     Morgonmys!

3veckor sen!

Kan inte fatta att de redan gått 3veckor sen Alva föddes, tiden springer verkligen iväg. Allt går bara fin fint, men visst, har ju att göra om dagarna nu iaf, går ju inte direkt sysslolös hehe, men så underbart de är. Kan inte fatta att man kan älska en person så mkt som man älskar sitt eget barn. Hon är verkligen mitt allt <3

Ihelgen var vi och fotografera oss hemma hos mina föräldrar. Vi är ju fem generationer nu och de måste man ju ta kort på. 90år är de mellan den yngsta och den äldsta i släkten. Lite coolt måster ja erkänna :P

Fem generationer!

Har även varit och fotograferat oss för tidnigen, så där ser ni oss i veckan :)
Alva var så snäll och vaken på kortet. Ja och adde asgarvar, hehe, fotografen larva sig ju, så man kunde ju inte göra annat än att skratta :)

                         Min älskade dotter <3 

Har har de varit baddags, och Alva har inte bestämt sig riktigt än om hon tycker om de eller inte, men efteråt är hon nöjd iaf :P

Min fina tjej!

RSS 2.0