Lillasyster

Igår kl05.26 föddes Alvas lillasyster Meja.
En knubbig flicka på 4280g och 52cm lång, längden är samma som sin syster.
Allt gick bra och rätt fort, och vi alla mår bara bra!

Mer uppdatering kommer när jag har tid och lust :)

Premiär

idag blev det premiär för mjukglassen, och det var sååå gott.

Annars är det lungt här, haft en del förvärkar i några dagar till och från, men händer inget mer.
Ska till barnmorskan imorrn och kika på det hela. Antar att det blir en hinnsvepning då med. Uppdaterar mer om det imorrn.

Just nu grillar karln där ute och till det blir det hemmagjord klyftpotatis och morötter :)

Svullen

Nu värmen slagit till så kom vätska i kroppen som ett paket på posten.
Nu går jag runt höggravid och svullen som när jag vänta Alva, och inte ett par skor har jag :/
Ringen har åkt av och fötterna är i högläge.

Verkar som biljäveln har gått sönder med, starta inte, förhoppningsvis är det bara batteriet, håll tummarna.

Bf +3 idag, är lite bitter idag faktiskt.


Lite pics!

På Alva från denna påskhelg!


Plockar blommor!


Läser för apan!


Dagen mammor ;)


Från idag, glassen är större än henne själv :P


Blåser bubblor hemma hos farfar.


Mest roligt att doppa!


v41

"Lilla" magen i v41.

Bf +2

Håll era tummar för att detta ska bli den sista magbilden!

Ingen bebis

Skulle bara uppdatera er att bebis inte kommit in.

Vi grejar och leker här hemma i vanlig ordning, mycket utelek nu när vädret tillåter.
Funderar på att gå med Alva till skogen idag, plocka lite blommor kanske?

Ha en underbar dag!


Idag är det Bf

och ingen bebis på g än, bara så att ni vet.
Håll era tummar att det ska sätta igång, inte för jag tror det hjälper men ändå :)
Kommer den inte idag så väntar jag mer än gärna till påskhelgen är över.

På återseende!

Dagen innan

Idag är det bara 1dag kvar till Bf, jepp den är imorgon, självaste Långfredagen. Det kan bli en väldigt lååång fredag om bebisen beghagar sig att komma ut. Men jag tror faktiskt inte det, tror den kommer nästa vecka någon gång.

Alva bus sover ute i nya vagnen, tvungen att testa att söva henne i den + att den andra låg i bilen som Adde har till jobbet. Gick i alla fall bra att sova där i med, tur!
I eftermiddag när karln kommer hem, ska vi åka och storhandla, lika bra att få det gjort ifall som sagt bebisen kommer snart. Inte så kul om det är tomt på mat när man kommer hem ifrån BB.
Igår fixa jag typ det sista till bebisen, laddat batterierna i både videokameran och vanliga kameran. Shit att man inte gjort det innan.

Om jag ska ta och smeta på mitt ansikte kanske?


Förstår hon?

Nyss hemkommen efter att lämnat Alva på dagis, andra gången denna vecka hon börjar gråta och inte vill att man ska gå. Hon som alltid sprungit iväg glatt och knappt sett sig efter mig.
Men jag tror hon har på känn vad som komma skall. Försöker ju förbereda henne lite inför bebisens ankomst och skulle inte försvåna mig om hon förstår. Hon har tex börjat äta mer och mer med händerna, hon som har inte ätit så bra med sked från det hon var 10-11mån. Väldigt mammig just nu.

Nu slappar jag här och ska snart se på Våra bästa år, sen blir det lite fix innan den lilla tösa och pappa kommer hem!

Tlött!!

som bara den, snart ska jag slappa framför despan!

Blir inte mycket mer update från mig idag, orkar fan inte :P
Men ingen bebis än!


Eftermiddag ute i solen

Efter Adde slutat jobbet och han hämtat Alva på dagis åkte vi ner till varamon och njöt lite av solen och värmen :)

Far och dotter!

Gungar lite!

hehe

Skjutsa sen hem karln och drog vidare till stan och mötte upp Annelie och Elina på lite fika och lek i stadsparken :)


Långt ner

Besöket uppe på Mvc gick bra, bebis ligger så långt ner den kan nu. Och ja, det sliter och ilar som bara sjutton i det heligaste. Ni som har varit gravida vet vad jag menar. Aj.
Hjärtljuden var högre denna gång, låg nu på 150slag och sf måttet på 35.
Magen blir bara större och större så ut nu bebis!

Har fått en tid nästa vecka om bebis inte kommit än, ska de ta en titt på det hela och sen klämma lite. Även en tid till läkar bedömning ifall jag går över 14dagar.

Denna graviditet känner jag inte samma brådska att bebis ska komma ut, visst vill jag få ut den men inte så att jag tycker det är jobbigt.
När dagen är slut och ingen bebis har kommit, deppar jag inte ihop. Får ju en till dag då det bara är mamma, pappa och ALVA. BARA vi tre.
Längtar så in i norden att vi ska bli fyra, men dröjer det yttligare några dagar så gör det inget, får ju njuta och mysa med min älskade dotter. Snart blir hon storasyster och inte ensambarn längre, vilket skrämmer mig lite.


Nervös

Jag börja verkligen bli grymt nervös inför vad som komma skall. Bebis kan komma precis när som och jag har börjat ställa in mig på veckan som kommer eller så är det bara önsketänkande.
Men sjukt nervös är jag som sagt, bara tanken gör att det pirrar i magen. Är så nyfiken på den lill* och hur Alva plutt ska reagera på ett syskon.

Ni som läser min blogg har säkert inte missat att Alva är galen i dockor och barnvagnar, hon tar ju hand om dem som det vore hennes små bebisar, så jag funderar lite om jag ska köpa en till docka åt henne. En som är lite mer bebisvarning, men napp och hela kitet. Just nu har hon en i tyg, en skrållan och en annan bebis docka.
Men vill att hon ska kunna göra allt med dockan som vi gör med bebisen tex bada den. Kanske kan bli en i påskägg? Ska nog slå till på det!

Imorgon är det mvc kontroll, spännande!

30års fest!

Nu drar jag och karln på 30års fest, nyktra! Alva sover borta inatt.
Och nej, finns inga kläder i den jävla garderoben som passar en fet preggo, men det får duga!

<3

v40

v40

Kroppen:
Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Grattis!

Grattis till Fredrik på sin 30årsdag, hipp hipp hurra!!!

Adde var där inatt och stöka ner hela deras framsida, haha. Hällde ca 1000st påsklämmor över hela deras gräsmatta och spraya GRATTIS, slängde toalettpapper lite är och var.
Satte även upp skyltar vid vägen om att de skulle tuta, men var tyvärr borta nu på morgonen :(
Haha men de blev tydligen väldigt överraskade nu på morgonen.
Men vad fasen lite kul måste man ha hihi.Have a nice day! Ses imöra då ska vi både hylla och fylla dig!!!!

7days left!

wohoooo nu är det nära!!!

Trollunge

Snart dags att hämta min flicka på dagis, först ska vi ta en fika där.
De har drop-in fika idag, och barnen har hjälpt till att baka, så blir la kvar där ett litet tag.

- Är du mammas lilla trollunge?
- Nej, mamma troll!

Hihi!

Choklad med smak av melon

Hur dum får man vara och lägga in sina doftljus i ett skafferi?
Min kalla, goda (trodde jag)glas o`boy visade sig ha en bismak av honungsmelon, inte den godaste kombinationen kan jag lova!

Förmiddagen spenderades på öppna, till och med pappa Andreas var med och lekte en stund innan det blev dags att jobba för hans del. Efter det hängde jag och Alva med Sofia till Linköping. Hennes man Fredrik fyller 30år på fredag så det var tvunget att inhandlas lite presenter.
Själv fick jag med mig en jätte fin kofta på gina för bara 49kr, billigt och bra!

Annars har jag dammsugit huset, städat ena toaletten, hade även tänkt att ge mig på att skura huset med, men orkar fasiken inte. Får bli imorrn och den andra toaletten, sen kan bebis komma tycker jag. Då har vi det iaf rent :)

Fullspäckat

På förmiddagen bar det iväg till dagis efter en vecka ledigt för damen, sen åkte jag vidare till Vadstena för lite fika.
Äntligen dags för att få träffa Malin och hennes 1månad pojke Even, hade super trevligt fick ju även mysa lite med bebisen. Så fin!!
Nu längtar jag ännu mer till när min lilla krabats ankomst.

Hämtade Alva på dagis, stanna hos Fam Sjögren för lite utelek och ännu mer fika och sen hem till mamma på käk. Har visst inte gjort annat än att käkat idag hehe. Men trevligt har jag haft det :)

Nu börjar snart En unge i minuten!

v39 (38+2)

v39

Kroppen:
Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

14dagar

Ok, nu så, nu är det nära.
BARA 14dagar kvar tills Bf, men snälla bebis kom lite innan är du snäll!

<3 <3

Mitt <3 och ja!

 <3

 Fina tjejen!

 Gör suddig, men diggar minen :P

Festis

För några veckor sedan "lärde" sig Alva att dricka festis och saft, hon har nobbat det förut vilket jag tycker är jätte bra. Men som sagt för ett tag sedan var vi hemma och fika hos ett par och de hade köpt festis så jag tänkte att hon får väl smaka.
Och vad tror ni hon gör? Sveper den direkt, så nu är hon galen i Mer jordgubb, men det får hon inte drick allt för ofta, vatten eller mjölk får hon dricka på veckorna.

Ett litet undantag från tisdag då hon ätit dåligt som vi vet nu resultera i magsjuka.

Ny frillan

Mums

<3

Premiär

Igår kväll var det dags för Alvas premiär i att få mageninfluensa.
Hon vakna runt kl22 och ropa på mamma lite ledset och när jag kommer in slår en sur lukt emot mig, spyor i hela sängen. Trevligt!
Lilla gumman var alldeles förtvivlad, stackars henne, jag tvättade av henne och karln fick ta hand om all tvätt.

Natten har varit lugnt, sovit som en stock hela natten, trodde den skulle bli full med spyor och ombyten men inte :)
Idag är hon pigg som en lärka och leker som vanligt. Dock har haft diarrè en gång nu på morgonen, men förhoppningsvis håller det på an vända.
Och håll era tummar att jag slipper få skiten, att vara höggravid och magsjuk är ingen bra kombo!

Grått

Vilket tråkigt väder vi har fått idag, kan det inte bara vara molnfritt och solsken med 16graders värme?

Förmiddagen spendera vi på Öppna och nu sover tösen och jag har förberett maten så när hon vaknar står käk på listan. Vad som händer i eftermiddag har jag inga planer för. Återstår och ser.
Se om karln kanske har nåt kul på lager ;)

Ser att det är dåligt med bilder på Alva i bloggen på sistone, ska bli ändring på det. Men hon avskyr när man plockar fram kameran!

Grill Grill

Blev en impuls grillning med faster Emma och Johan här idag, lika gott varje gång :)

Bm kontroll

Kom nyss hem efter ett Bm kontroll, allt såg fin dint ut.
Magen hade sjunkit en hel del, sf måttet låg på 33cm bebisens hjärtljud hade sjunkit, ligger nu på 130slag/minut.
Första tanken, det är en pöjk, har trott det hela graviditeten och tror det fortfarande med en viss osäkerhet. Även min barnmorska gissar på en pojke hehe.

Fick rådet att göra en färdknäpp så bebisen kommer ut, men jag tror inte att man kan trigga igång en förlossning, den kommer när den är redo!

Klippt

Att man aldrig ska lära sig?
Nu tog jag och karl beslutet att klippa av Alvas hockeyfrilla, så nu ikväll åkte saxen fram och klipp, klipp.
Aldrig mer att jag ska göra detta själv, nästa gång blir det frissan.
Adde tyckte hon blev jätte fin, hon fick en frisyr och han har rätt. Men så ovant att se henne utan sina lockar.
Men jag vänjer mig nog :)

Magen v38

v38

Ja, jissen, nu är magen stor men upplever mig inte riktigt sååå här stor!
Nu får den ta mig fasen inte växa mer, orkar knappt bära upp magen och än mindre kånka på Alva.
Men snart är bebis här!

v38

Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.


Nu är det nära, och jag går med ett pirr i kroppen konstant. Bara tanken av att bebis kan komma när som gör mig gör nervös. Och denna gång hoppas jag att det ska starta med vattenavgång och inte värkar. Är sjukt nyfiken på hur detta känns.
Tänk om man är i gallerian och shoppar och så säger det spaschh och ligger världens pöl mellan benen, haha jaaa jag vill faktiskt få uppleva det. Men oftast så sipprar det väl bara vatten?
Just nu försöker jag intala mig och min sambo att det faktiskt ligger en färdigbakad liten bebis i magen som snart kommer ut, bara tjockar på sig nu sista tiden.
Har även börjat förbereda Alva att bebisen snart kommer, och hittills verkar hon förstå att det ligger en bebis i magen. Så fort hon ser en bebis så klappar hon på min mage och säger bebis.
Nyfiken på hur Alva kommer reagera, tror hon lär vakta det lilla knytet rätt bra och att ingen annan kommer att få hålla i den första tiden, men det lär tiden utvisa.
Men hon är ialla fall en druktig mamma till sina dockor här hemma, vaggar, sjunger, bäddar, drar i vagnen med dem.
Mitt lilla hjärta ska snart blir storasyster <3

RSS 2.0